منبع: تارنگاشت حزب کمونیست یونان
حزب کمونیست یونان در سال ١٩١٨به مثابه دستآورد بلوغ و پختگی طبقه کارگر کشورمان و پیوندهایش با دکترین انقلابی مارکسیسم-لنینیسم پایه گذاری شد. از زمان بنیاد گذاریش تا سال ١٩٧۴، به جز مدت زمانهای کوتاهی که طی آنها حزب قانونی بود، حزب کمونیست یونان منحله بود و در شرایط مخفی به کار خود ادامه میداد.
۱
از: تارنگاشت حزب کمونیست روسیه
صاحبان سرمایه تلاش خواهند کرد طبقه کارگر را به خرید هرچه بیشتر کالاهای گران قیمت ، ساختمان و وسائل تکنیکی و الکتریکی تشویق کنند. و به همین دلیل آنها را تحریک میکنند تا هر چه بیشتر وامهای سنگین بانکی دریافت کنند . تا زمانی که این وامها غیر قابل باز پرداخت میگردد . وامهای غیر قابل باز پرداخت موجب ورشکستگی بانکها خواهد شد و بانکها از طرف دولت ملی خواهند شد، که در نهایت به ظهور کمونیسم خواهد انجامید . ادامه را بخوانید »
منابع: “جهان معاصر”، انتشارات جاویدان، ١٣۵٨
تارنگاشت: www.tlfq.ulaval.ca/ax1/asie/yemen.htm
روزنامه لوسوار، ٩ سپتامبر ٢٠٠٩
جمهوری یمن، واقع در بخش جنوب غربی شبه جزیره عربستان، دارای مساحتی برابر با بیش از ۵٢٧ هزار کیلومتر مربع و جمعیتی بیش از ١٨ میلیون نفر است. عربستان سعودی در شمال، سلطان نشین عمان در شرق، خلیج عدن در جنوب و دریای سرخ در غرب کشور قرار گرفته است. پایتخت آن صنعا، زبان رسمی جمهوری یمن عربی و مذهب کشور اسلام است. ۴۵ در صد از جمعیت، شیعه مذهب (از فرقه زیدیه) هستند که بیشتر در شمال کشور زندگی میکنند و ۵۵ در صد دیگر سنی مذهب اند (از فرقه شافعیه) و در جنوب کشوربه سر میبرند.
متن کامل بیانیه شماره ۱۲ مهندس میرحسین موسوی چنین است:
بسم الله الرحمن الرحیم
خبر دستگیری برادران عزیز آقایان دکتر سید علیرضا بهشتی و مهندس مرتضی الویری مسئولان کمیته پیگیری امور آسیب دیدگان حوادث ایام اخیر و سردار مقدم مسئول کمیته ایثارگران ستاد انتخاباتی اینجانب موجی از شگفتی و ابهام در دلبستگان به نظام اسلامی ایجاد کرده است. آنان به بند کشیده شده اند در حالی که جرمی جز پیروی از راه انقلاب و دفاع از اجرای عدالت در مورد خونهای بهناحق ریخته شده و کمک به خانواده بی گناهانی که پس از انتخابات به زندان افتاده اند ندارند. آنان اینک در زندان به سر میبرند در حالی که عاملان فجایع اخیر آزادند و مسئولان ادعا میکنند حتما به جنایاتی که رخ داده است رسیدگی خواهند کرد. آیا با از بین بردن اسناد جنایت و در بند کردن کسانی که حقوق قربانیان را پیگیری میکردند این کار را انجام میدهید؟ ادامه را بخوانید »
«حفظ تمامیت ارضی و استقلال ملی و صیانت از کیان کشور در مقابل مطامع بیگانگان و دفاع از اصل نظام جمهوری اسلامی در روند شتابزده حوادثی که پیدر پی رخ میدهند چارهچویی برای خروج از شرایط موجود را بیش از پیش ضروری ساخته است … اتخاذ رویکردی اجتماعی (و نه صرفاً حکومتی) برای حل مسئله به ضرورتی اجتنابناپذیر تبدیل شده است … اساس چنین رویکرد متفاوتی، پذیرش واقعیت تعدد و تنوع باورها و نگرشهای موجود در خانواده بزرگ، باستانی و خداجوی ایران زمین است.» ادامه را بخوانید »
رویای درهم شکسته شده سالوادور آلنده
١١ سپتامبر ١٩٧٣ یکی از سیاهترین تاریخها برای نیروهای چپ در سده بیستم بوده است. در آن روز، کودتای خونتای نظامی که به رهبری ژنرال آگوستو پینوشه برعلیه سالوادور آلنده، رئیس جمهوری قانونی شیلی، صورت میگرفت در حمامی از خون به سه سال تجربه ای کاملا نوین و بی سابقه پایان داد. برای رهبران وقت در ایالات متحده آمریکا و هم چنین برای بورژوازی شیلیائی، میبایست به هر بهائی که شده و پیش از اینکه بیش از حد دیر شود، رویای سالوادور آلنده و اتحاد مردمی شیلی را که یک مرحله گذار دموکراتیک به سوی سوسیالیسم بود، درهم شکست. ادامه را بخوانید »
نوشته: سباستین بروله – فرستاده ویژه دراپو روژ در کاراکاس
منبع: دراپو روژ ـ ژوئیه و اوت ٢٠٠٩
از ماه آوریل تا کنون در کشور پرو، مبارزه بومیان آمازونی با شرکتهای فرا ملی برای حفظ زمینهای آباء و اجدادیشان در برابر اشتهای سیری ناپذیر آن شرکتها همچنان ادامه دارد. در تاریخ ۵ ژوئن ٢٠٠٩ تظاهرات بومیان توسط دولت سوسیال دموکرات آلن گارسیا به خاک و خون کشیده شد. این رویداد بار دیگر جنگ بیرحمانه ای را که از دههها ی پیش در امریکای لاتین در جریان است، آشکار میکند یعنی جنگی که شرکتهای فراملی با خلقهای منطقه و محیط زیست برای کنترل منابع طبیعی پی گرفته اند. ادامه را بخوانید »
نامه مهدی کروبی به آیت الله منتظری
به گزارش سایت «سلام»، مهدی کروبی با نگارش نامه ای به آیت الله منتظری از حمایت های ایشان از خویش در حوادث پس از انتخابات قدردانی کرد. در بخش هایی از این نامه چنین آمده است: «تعرض و برخی توهین ها و ناملایمات برای شخص بنده و یا اشخاصی دیگر آنقدر اهمیت ندارد که متاسفانه ما در عمر خود شاهد باشیم ارزش ها و معیارهایی که هزاران نفر برای احیا و استقرار آنها در جامعه عمر و جوانی، سلامتی و سرمایه های مادی و معنوی خود را در نیم قرن گذشته در این کشور گذاشته اند براحتی مغفول بماند و یا حتی عمداً زیر پا گذاشته شود. قانون اساسی میراث گرانسنگی که … با هزاران امید و آرزو به تصویب رسید … ادامه را بخوانید »
ونزوئلا و صنعت فولاد
نوشته: سباستین بروله – فرستاده ویژه دراپو روژ در کاراکاس
منبع: دراپو روژ- ژوئیه و اوت ٢٠٠٩
پرزیدنت هوگو چاوز در ماه مه امسال یعنی یک سال پس از ملی کردن شرکت اصلی ذوب فلزات کشور، اعلام کرد که چهار کارخانه مربوط به بخش تولید خشت آهن و دو شرکت وابسته به آنرا ملی میکند. بدین سان، چرخه تولید فولاد، از معادن آهن گرفته تا مجتمع ذوب فلزات، همه کاملا زیر کنترل دولت قرار میگیرد. ادامه را بخوانید »
یک گام به عقب و اعتراف به جنایت
علی خامنه ای عصر روز چهارشنبه ۴ شهریور ماه در جریان دیدار با تعدادی از دانشجویان وقوع «تخلفات و جنایاتی در حوادث پس از انتخابات و به ویژه در بازداشتگاه کهریزک و حمله به کوی دانشگاه» را تایید کرد. احمدی نژاد نیز دو روز بعد و در نماز جمعه با بیان این که «عدهای به کوی دانشگاه حمله کردند و کارهای زشتی انجام دادند و در برخی از بازداشتگاهها اقدامات زشتی انجام شد» به بخشی از جنایاتی که به فرمان او و سایر کودتاچیان انجام گرفت، اعتراف کرد و بدنبال احمدی نژاد، محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه، هم با اشاره به حوادث کوی دانشگاه در شبانگاه ۲۴ خرداد ماه چنین گفت: «مردمی که احساس تکلیف کرده بودند و برخی گروههای تندرو که متاسفانه سازماندهی آنها اصلا مشخص نبود وارد شده و دست به اقدامات خرابکارانهای زدند». ادامه را بخوانید »
کارگران کارخانه واگن سازی پارس در ادامه چند ماه تنش با صاحبان و مدیران این کارخانه بر سر حقوق معوقه خود پس از پنج روز اعتصاب، روز سه شنبه ۳ شهریور ۱۳۸۸ دست به تحصن زده و با نشستن بر روی زمین و بستن درب ورودی این کارخانه از ورود همه مدیران به کارخانه جلوگیری کرده اند. ادامه را بخوانید »
نوشته : موریس لو موان
منبع : مانیر دو ووار- اوت و سپتامبر ٢٠٠٩
«آن کسی که اهانت به دیگری را بی حرمتی به خود تلقی نمیکند، آن کسی که سیلی زده شده به صورت دیگری را بر صورت خود حس نمیکند، حال رنگ پوست او هر چه که باشد، شایسته نیست که نامش انسان باشد.»این چنین خوزه مارتی کوبائی، شاعر، نویسنده، سخنران و مروج مبارزه برای استقلال جزیره اش، سخن میگفت. ادامه را بخوانید »
«شرایطی که در طی این انتخابات پیش آمد یک شرایط خاصی است و به تعبیر برخی از دوستان جامعهشناس گویا یک ملتی در جریان این انتخابات دوباره متولد شد و طبیعی است که به هر حال این نیروهایی که به میدان آمدند و برای تحقق مطالبات به حق خود تلاش کردند نمیتوان از آنها برای یک دوره کوتاه انتخابات انتظار داشت که در میدان باشند و از مشارکت آنها برای پیشبرد اهداف متصور استفاده نکرد … ادامه را بخوانید »
آخرین نظرات رسیده